به گزارش روابط عمومی جهاد دانشگاهی استان کردستان، چیا سهراب نژاد رییس این واحد در این نشست با اشاره به پتانسیل ها و ظرفیت های جهاددانشگاهی اظهار کرد: این واحد در حوزه های فرهنگی، آموزش، پژوهش و اشتغال مشغول فعالیت و ارایه خدمات است.
وی با اشاره به فعالیت های حوزه پژوهشی و فعالیت های مرکز خدمات تخصصی GIS، و انجام طرح های پژوهش در زمینه های اشتغال و آسیب های اجتماعی و مکان یابی مراکز آسیب پذیر در سطح استان بیان کرد: متاسفانه در حال حاضر کمتر به بحث پیوست مطالعات فرهنگی و اجتماعی پروژه ها اهمیت داده می شود، لذا مرکز اتاف(ارزیابی تاثیرات اجتماعی و فرهنگی بر پروژه های عمرانی) جهاددانشگاهی می تواند در اجرای پروژه های سطح استان این مطالعات را به صورت کامل انجام دهد.
وی ادامه داد: حوزه آموزش جهاددانشگاهی نیز توانسته است با ارایه دورههای آموزشی هدفمند و بازار محور در دو بخش کوتاه مدت به صورت تخصصی و بلند مدت در مرکز علمی کاربردی خود، بستر مناسب برای ایجاد اشتغال دانش آموختگان استان را فراهم کند.
سهراب نژاد بیان کرد: خدمات مشاوره ای و آموزشی در حوزه آسیب های اجتماعی و همچنین مشاوره های پیش از ازدواج و برگزاری کرسی های آزاداندیشی و برگزاری مسابقات دورن دانشگاهی از اولویت برنامه های حوزه فرهنگی در سال جاری است.
وی در ادامه سخنان خود ضمن تشریح کامل طرح الگوی جدید توسعه مشاغل خانگی، اجرای این طرح را از جمله مهمترین برنامه ها و وظیفه کنونی جهاددانشگاهی دانست و گفت: این طرح به صورت پایلوت در 8 استان کشور اجرا می شود که استان کردستان یکی از این 8 استان است.
سهراب نژاد سهمیه جهاددانشگاهی استان کردستان در مشاغل خانگی را 2600 نفر اعلام و بیان کرد: آماده سازی و زمینه سازی متقاضیان مشاغل خانگی برای رسیدن به شغل پایدار وظیفه اصلی جهاددانشگاهی در راستای اجرای این طرح است.
وی تصریح کرد: اتصال به بازار مهمترین بحث این الگو است که سعی می کنیم این بستر را از طریق بازارهای فیزیکی و الکترونیکی برای متقاضیان مهیا کنیم که برای انجام موفق این مرحله نیاز به کمک شورا و شهرداری داریم.
سهراب نژاد در ادامه افزود: جهت افزایش سطح انگیزش در بین جوانان پیشنهاد طرحهای پژوهشی و فعال نمودنN.G.O ها و ارایه راهکار و تولید سامانه برای نقاط مختلف در سطح استان اشاره ارایه داد.
وی همچنین به شناسایی مکان یابی آسیب های اجتماعی (نزاع، سرقت، طلاق، اعتیاد و ...) و مناطق پرخطر توسط نیروهای با تجربه و متخصص در مرکز خدامت تخصصی Gis اشاره کرد.
در ادامه مدیرکل امور اجتماعی و فرهنگی استانداری کردستان به همکاری متقابل و بهره مندی از مزایا و خدمات جهاد دانشگاهی برای پیشرفت و ارتقا در زمینه های مختلف فرهنگی، علمی و پژوهشی در سطح استان اشاره کرد.
فرانک قدسی افزود: با وجود دغدغه های موجود در جامعه، اشتغال به ویژه اشتغال معلولین و افراد توانمند در سطح استان را از مهمترین مساله بازر در جامعه بیان کرد که با انجام طرح های نیاز سنجی و نظر سنجی از اساتید متخصص می توان به حل این مشکل اقدام کرد.
وی همچنین در ادامه به آسیب های اجتماعی در استان اشاره نمود که با ایجاد انگیزه و فعال کردنN.G.Oها و مجوز فعالیت در این زمینه ها، جهاددانشگاهی می تواند با انجام طرح های نیاز سنجی و نظر سنجی اقدامات گسترده ای انجام دهد.
قدسی در پایان از ایجاد تعامل و همکاری با این نهاد انقلابی و علمی ابراز خرسندی کرد و از هر گونه طرح در جهت رفع اشتغال و آسیب های اجتماعی موجود در جامعه اعلام حمایت کرد.