به گزارش روابط عمومی جهاددانشگاهی قزوین، سرهنگ ایمانعلی محمدزاده در این نشست با اشاره به ظرفیتهای موجود در جهاد دانشگاهی اظهار کرد: پس از انعقاد تفاهمنامه همکاری میان نیروی انتظامی و جهاد دانشگاهی امیدواریم که همکاری مشترک این دو مجموعه در کاهش آسیبهای اجتماعی در استان اثرگذار باشد.
سرهنگ محمد زاده با اشاره به آمار طلاق و آسیبهای اجتماعی آن در استان قزوین افزود: باید بدانیم که برای ازدواج آمادگیهای پیش از آن و آموزشهایی ضروری مورد نیاز است و ما احساس میکنیم که باید برای زوجهای جوان مشاوره و آموزش داشته باشیم، اما قرار نیست این آموزشها توسط نهادهای ذیربط و تنها در مرحله نزدیک به رخداد ازدواج انجام شود.
وی ادامه داد: نکته مهم این است که ما آموزش در خانوادهها را فراموش کردهایم و صدالبته عوامل مختلفی هم در این امر دخیل هستند که آموزش در خانواده جدی گرفته نمیشود، اما باید بدانیم پیشگیری از بسیاری از آسیبهای اجتماعی و آموزشهای لازم باید در خانواده اتفاق بیافتد.
معاون اجتماعی نیروی انتظامی عنوان کرد: رفتار والدین در خانواده و تربیت فرزندان اهمییت بالایی دارد چراکه فرزندان چیزی نمیشوند که ما میخواهیم بلکه چیزی میشوند که ما هستیم و از رفتار پدر و مادرها یاد میگیرند؛ این یعنی اگر در خانوادهها آموزش صورت بگیرد ما دچار گرفتاری نمیشویم.
وی در پایان گفت: اصل هدف ما در نیروی انتظامی ایجاد امنیت و ثبات آن است و در هر حوزهای که در نیروی انتظامی بتوانیم همکاری مشترک با جهاد دانشگاهی داشته باشیم بهویژه در امر فرهنگسازی، رسانهای، آموزش و مشاوره آماده هستیم.
فرشاد پیلهچی رییس جهاددانشگاهی قزوین نیز در این نشست با اشاره به نقش و وظایف دستگاههای اجرایی و متولیان آموزشی و فرهنگی در کاهش آسیبهای اجتماعی عنوان کرد: امروز حساسیتها و مسایل مختلفی وجود دارد و برای کاهش آسیبهای اجتماعی هر دستگاه و نهادی که به نوعی خود را مسوول میداند باید به این بخش ورود کند و منتظر اقدامات دستگاهها و بخشهای دیگر نباشد.
رییس جهاددانشگاهی قزوین با اشاره به تجربه درخشان برخی از استانهای کشور مانند همدان و خراسان شمالی در امر آموزشهای تخصصی و مشاوره پیش از ازدواج توسط جهاددانشگاهی عنوان کرد: این تجربه نشان داد که وقتی زوجهای جوان برای ازدواج مورد آموزش و مشاورههای تخصصی قرار میگیرند آمار طلاق به شکل محسوسی کاهش پیدا میکند و امروز چون مدیرکل دادگستری استان نیز این اثر محسوس را شخصاً در خراسان دیده است، از تکرار این تجربه در استان قزوین حمایت میکند که بتوانیم با طی فرآیندی آموزش و مشاوره تخصصی قبل از ازدواج و دریافت مدرک آن از جهاددانشگاهی را برای ازدواج الزامی کرده و از این طریق از بسیاری از رخدادهای تلخ طلاق در آینده پیشگیری کنیم.
پیلهچی در پایان با اشاره به ظرفیتهای آموزشی و فرهنگی جهاددانشگاهی قزوین عنوان کرد: جهاد دانشگاهی آمادگی دارد تا از تمام ظرفیتهای آموزشی، فرهنگی، دانشگاهی و دانشجویی و رسانهای خود در مسیر کاهش آسیبهای اجتماعی و همکاری با نیروی انتظامی استفاده کند.